Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/24197
Title: Багатопараметричне відновлення даних у безпілотній авіаційній системі з багатоальтернативною класифікацією польотних ситуацій
Authors: Кузьменко, Наталія Сергіївна
Keywords: безпілотна авіаційна система
Issue Date: 2017
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Метою роботи є розробка методів багатопараметричного відновлення втрачених та коригування аномальних значень польотних даних у БАС, а також багатоальтернативної класифікації польотних ситуацій БПЛА.
Description: Дисертацію присвячено питанням відновлення втрачених польотних даних у БАС, а також багатоальтернативній класифікації ситуацій, що характеризують відхилення параметрів БПЛА за межі дозволених значень відповідно до ступеня небезпеки. Розроблено метод багатопараметричного відновлення втрачених польотних даних у БАС, що використовує інформацію про наявні параметри польоту для заповнення пропусків даних та враховує похибки вимірювального обладнання. Подальший розвиток дістала багатоальтернативна класифікація польотних ситуацій БПЛА для аналізу незапланованих відхилень параметрів від заданих значень, що враховує відновлені дані у БАС запропонованим методом. Удосконалено метод багатоальтернативної класифікації для оцінювання ймовірності класу наявної польотної ситуації на основі розрахунку величин відхилень параметрів БПЛА від запланованих значень та метрики класів. Проведено верифікацію розроблених методів шляхом комп’ютерного моделювання та експериментальних випробувань.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/24197
Appears in Collections:Дисертації та автореферати спеціалізованої вченої ради Д 26.062.03

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
authoreferat_kuzmenko.pdfАвтореферат806.71 kBавтореферат дисертаційної роботиView/Open
2016_02_68_kuzmenko_thesis.pdfДисертація27.42 MBДисертаціяView/Open
review_01.pdfВідгук7.41 MBВідгукView/Open
review_02.pdfВідгук1.14 MBВідгукView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.