Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/10603
Title: Комерціалізація вищої освіти :характерні риси та тенденції розвитку
Other Titles: COMMERCIALIZATION OF HIGHER EDUCATION: CHARACTERISTICS AND TRENDS
Authors: Стригуль (Кльов), Марина Василівна
Keywords: комерціалізація, академічний капіталізм, підприємницький університет, американська та європейська модель вищої освіти.
Issue Date: 2014
Publisher: Дніпропетровськ, Видавництво "Грані", Науково-теоретичний і громадсько-політичний альманах
Citation: Кльов М.В. Комерціалізація вищої освіти: характерні риси та тенденції розвитку/М.В.Кльов// Грані. – №5 (109). – Дніпропетровськ, 2014. – С. 85-91
Series/Report no.: 5 (109);
Abstract: Стаття присвячена соціологічним аспектам теоретико-методологічного аналізу процесу комерціалізації в системі вищої освіти. Увага автора звертається на те, що в останнє десятиліття значно розширюється різноманіття підходів до дослідження вищої освіти. На сьогодні, соціологічні дискурси використовуються для аналізу сучасних інноваційних процесів в освітній сфері, таких як: мультикультуралізм, диверсифікація, конфесіоналізація, регіоналізація, космополітичність сучасного світу, включення у вищу освіту глобальних інформаційних технологій. Проте, в руслі інновацій та модернізації вищої освіти, значного поширення набуває комерціалізація як явище та соціальний процес освітніх інститутів, котрий потребує значного дослідження. Розгляд американської та європейської моделей вищої освіти дають змогу зрозуміти суть появи в науковій літературі таких понять, як «академічний капіталізм», «університет ринкового типу» та « підприємницький університет», проаналізувати появу приватної освіти, прибутку та визначити першочергове завдання комерціалізації.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/10603
ISSN: 2077-1800
Appears in Collections:Наукові роботи НПП, докторантів та аспірантів кафедри соціології та політичних наук



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

Admin Tools